Αντιδράσεις προκάλεσαν στα κατεχόμενα τα νέα βιβλία θρησκευτικών στα οποία υπάρχουν οδηγίες για τον σωστό τρόπο προσευχής.

Αντιδράσεις προκάλεσαν στα κατεχόμενα τα νέα βιβλία θρησκευτικών στα οποία υπάρχουν οδηγίες συνοδευόμενες από εικόνες για τον σωστό τρόπο προσευχής (ναμάζι) των μουσουλμάνων.

Στο θέμα αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» η οποία γράφει ότι τα βιβλία θρησκευτικών της πρώτης γυμνασίου περιέχουν εικόνες για τη διδασκαλία της προσευχής ενώ δίνονται σε αγόρια και κορίτσια οδηγίες για τη σωστή προσευχή (ναμάζι), προτρέποντας τα κορίτσια να φορούν μαντίλα στο κεφάλι.

Τα βιβλία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν τυπωθεί μετά και τη σύμφωνη γνώμη του «υπουργείου» παιδείας και ο αρθρογράφος ζητά εξηγήσεις από τον «υπουργό» για το θέμα αυτό.

Στο θέμα αναφέρεται σε αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ο δικηγόρος Τατσάν Ρεϊνάρ. Αυτά είναι τα νέα βιβλία που απευθύνονται στις νέες γενιές και τα οποία περιέχουν προσευχές ακόμη και για κηδείες, γράφει και διερωτάται: «είστε σοβαροί;».

Πηγή: Πολίτης