Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του ιδίου υπουργείου Θάνος Βούρδας, αναμένεται να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης του προέδρου των Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου, στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η BEAT εναντίον του, για συκοφαντική δυσφήμιση!

Από τις 4 τα ξημερώματα της ερχόμενης Πέμπτης (8 Νοεμβρίου) έως τις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας που θα εκδικαστεί η αγωγή της ΒΕΑΤ, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίσει 12ωρη στάση εργασίας, με σκοπό στις 9 το πρωί να σχηματίσουν «κίτρινο κλοιό» έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λυμπερόπουλος (εκπροσωπώντας προφανώς τον κ. Σπίρτζη!), προανήγγειλε την περαιτέρω αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις εταιρείες διαμεσολάβησης. Ήδη, με το νέο θεσμικό πλαίσιο έχει παροπλιστεί η εταιρεία Uber, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το μεταφορικό έργο των ταξί κατά 35%-40%, ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε: «Η συνήθεια κάποιων εταιρειών διαμεσολάβησης να νοθεύουν τον ανταγωνισμό, με παράνομες προσφορές, με παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας και με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών που οδηγούν σε φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στους νόμους 4530/2018 και 4446/16. Είναι πλέον στο χέρι των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιές πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών».

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί και της συγκέντρωσής τους στην Ευελπίδων, είναι:

* Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή, είτε για δίκτυο, είτε για διαμεσολαβητική εταιρεία.

* Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

* Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης στο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.