Να συναντηθεί με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ζητάει ο μαφιόζος Φραντσέσκο Αμάτο ο οποίος κρατάει ομήρους σε ταχευδρομείο της βόρειας Ιταλίας.

Όπως διέρρευσε, ο Αμάτο είπε πριν από λίγο στους διαπραγματευτές των καραμπινιέρων ότι «θέλει να πληροφορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για την ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών, μέσα στις ιταλικές φυλακές».

Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει και κατά την διάρκεια της δίκης σε βάρος του (όπως και άλλων μαφιόζων της Καλαβρίας), με την οποία αποδείχθηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας έχει παρεισδύσει, με καθοριστικό τρόπο, στον οικονομικό ιστό των πλούσιων περιφερειών του ιταλικού Βορρά.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο κρατάει ομήρους ταχυδρομικούς υπαλλήλους εισβάλλοντας το πρωί της Δευτέρας σε ταχυδρομείο της πόλης της βόρειας Ιταλίας Ρέτζιο Εμίλια .

Ο Αμάτο, ο οποίος φέρει μαχαίρι, αρχικά απελευθέρωσε τους πελάτες του ταχυδρομείου και στην συνέχεια μια ταμία, η οποία αισθάνθηκε άσχημα. Αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους τέσσερις υπαλλήλους.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο 55 ετών, είναι μέλος της μαφίας της Καλαβρίας Ντράγκετα και πριν λίγες ημέρες καταδικάσθηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για μαφιόζικη δράση. Κατάφερε, όμως, να διαφύγει, προσωρινά της σύλληψης και να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζούσε.

Οι υπεύθυνοι των καραμπινιέρων ελπίζουν να τον πείσουν να παραδοθεί, αλλά στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων για να επέμβουν, αν κριθεί αναγκαίο, με ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Μέλος της μαφίας κρατά πέντε ομήρους σε ταχυδρομείο