Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου παραπέμπεται κάτοικος της περιοχής Χαλάπα Αργους καθώς, όπως υποστηρίζει η γειτόνισσά του, σκότωσε τον σκύλο της και μάλιστα τον σούβλισε με σίδερο.

Ο δράστης είχε και στο παρελθόν χτυπήσει το ζώο κατά τον ίδιο τρόπο με ξύλο αλλά το επίμαχο βράδυ μόλις η σκυλίτσα πήγε κοντά στην περίφραξη, η οποία χωρίζει τα δύο σπίτια, εκείνος την κάρφωσε δύο φορές με σίδερο, όπως επισημαίνει η ιδιοκτήτρια του ζώου.

Η ίδια περιγράφει ότι είδε τον σκύλο της να την πλησιάζει εξαντλημένος από την αιμορραγία. Εκείνη αμέσως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί φώναξε τον γείτονά της και τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό.

Εκείνος αρνήθηκε ότι χτύπησε το ζώο με σίδερο και είπε ότι τα σκυλιά του επιτέθηκαν στο δικό της καθώς υπήρχε τρύπα στην περίφραξη.

Η ιδιοκτήτρια ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε τρύπα στην περίφραξη που χωρίζει τα δύο κτήματα και πως έχει τραβήξει φωτογραφίες (πάνω) που δείχνουν το σημείο όπου ο γείτονας της, όπως η ίδια καταγγέλλει, χτύπησε το ζώο.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου, το σκυλί έφερε δύο τρύπες κάτω από τον λαιμό του οι οποίες δεν έχουν προκληθεί από δάγκωμα άλλου ζώου.

Η σκυλίτσα (αμερικανικό μπουλντόγκ) λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε πέθανε εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Η ιδιοκτήτριά του προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. και για την υπόθεση ορίστηκε δικάσιμος στις 2-11-2019 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου

Πηγή:zoosos.gr