Ένα 70σέλιδο υπόμνημα στους εισαγγελείς κατέθεσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη φωτιά, μέσω του συνηγόρου του κ. Θρασύβουλου Κονταξή, αναφέρεται λεπτομερώς στα όσα έκανε πριν από την φονική πυρκαγιά, κατά την διάρκεια αυτής και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουρνούς περιγράφει την οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών, υποστηρίζοντας ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του- το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά-ενώ μετά το τραγικό συμβάν αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.λ.π.

Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση έχουν κληθεί 21 πρόσωπα ως ύποπτοι και μετά την κατάθεση όλων, οι εισαγγελείς Ηλ. Ζαγοραίος, Ν .Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος θα τα συνεκτιμήσουν πριν αποφασίσουν αν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν ευθύνες και για ποια ενδεχομένως η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο.