Νέα κρίση ξέσπασε στους κύκλους της κυβέρνησης, αυτή τη φορά μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τριγμούς προκαλούν οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με την Κατερίνα Παπακώστα να επιθυμεί να μην προχωρήσουν με πολύ γρήγορο ρυθμό, τη στιγμή που η πλευρά της Ολγας Γεροβασίλη έχει ήδη προωθήσει το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο μάλιστα δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευθεί ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Η συνάντηση με Τσίπρα

Μάλιστα, η κυρία Παπακώστα είχε την Τρίτη ραντεβού για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Η συνάντησή τους, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Παπακώστα συναντήθηκε με την Ολγα Γεροβασίλη στο εντευκτήριο, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.

Η «φλόγα» όμως δεν έσβησε, αφού η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να απείλησε ακόμα και με παραίτηση, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη της, αλλά και δεν ενημερώθηκε ποτέ για την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. από την κυρία Γεροβασίλη.

Εν τέλει, το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί και πάλι λύση.

Συνεπώς, αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από σήμερα Τετάρτη.