Στην Αθήνα ανοίγει άμεσα ο «φάκελος Κατσίφα» καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς στους Βουλιαράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν συγγενής του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετέβη στην Εισαγγελία των Ιωαννίνων και προσκόμισε την ταυτότητά του από την οποία προκύπτει ότι είχε την ελληνική υπηκοότητα. Το γεγονός αυτό δίνει αυτομάτως την αρμοδιότητα στην ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει στην υπόθεση με ποινική προκαταρκτική εξέταση. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε ήδη από τα Ιωάννινα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας υπάρχουν δημοσιεύματα για την αιματηρή συμπλοκή του ομογενούς με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις καθώς και καταθέσεις συγγενικών του προσώπων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον έλληνα ιατροδικαστή, που εξέτασε για πέντε λεπτά τη σορό, διαπίστωσε δύο διαμπερή τραύματα στην περιοχή της καρδιάς και κανένα άλλο αντίστοιχο πλήγμα: «Δεν υπήρχε εξ επαφής πυροβολισμός, ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και στον θώρακα είχαν ήδη συρραφεί, επομένως όποια στοιχεία και να υπήρχαν, όπως υπολείμματα από τις βολίδες, είχαν εξαφανιστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στα Τίρανα, όπου δεν επετράπη η παρουσία συμβούλου της οικογένειας.

Τι ήθελαν να κρύψουν και έπλυναν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα πριν τη δει ο έλληνας ιατροδικαστής; Και γιατί οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις πρώτες ώρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του ήταν σε μεγάλο βαθμό ανακριβείς;

«Δεν κρυβόταν, δέχτηκε τα τραύματα όρθιος, κοιτάζοντας τους δολοφόνους του»

Ο Βαγγέλης Βαγγίτης, συγγενής του 35χρονου ομογενή έκανε για πρώτη φορά δηλώσεις εκ μέρους της οικογένειας του άτυχου νεαρού.

Λίγο μετά την ολιγόλεπτη επίσκεψη της οικογένειας στο νεκροτομείο του νοσοκομείου του Αργυρόκαστρου ο κ. Βαγγίτης δήλωσε στους έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονταν στις Βουλιαράτες ότι ο 35χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στην καρδιά από δυνατό όπλο και σε από κοντινή απόσταση.

Παράλληλα επεσήμανε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θάνατο του 35χρονου, ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν ήταν κρυμμένος, δεν ήταν κάτω σε χόρτα, πίσω από πέτρες. Τίποτα. Τα τραύματα τα δεχτηκε όρθιος. Τους δολοφόνους τους έβλεπε ξεκάθαρα»