Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε την Τρίτη από μέλη της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας σε υπό ανέγερση πύργο στην παραλιακή της Λεμεσού για τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου εργάτη.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο εργάτης έχασε την ισορροπία του ενώ βρισκόταν σε σκαλωσιά ύψους περίπου 65 μέτρων και έπεσε από ύψος περίπου 2 μέτρων.

Πλήρωμα ασθενοφόρου αλλά και μέλη της Πυροσβεστικής αμέσως μετέβησαν στο σημείο, έτσι ώστε να αξιολογήσουν την κατάστασή του, αλλά και να γίνει σχεδιασμός για τη διάσωσή του.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε μικροεκδορές στην πλάτη και αποχώρησε.

Το περιστατικό ανέδειξε για άλλη μία φορά το πρόβλημα με τις ελλιπείς υποδομές που υπάρχουν για αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στα ψηλά κτίρια.

Ο διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, συνεχάρη τους πυροσβέστες και τα μέλη της ομάδας ειδικών Διασώσεων της ΕΜΑΚ, «για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν με αποτέλεσμα τη διάσωση τραυματία από 17όροφη νεοαναγειρόμενη οικοδομή στη Λεμεσό.

»Ευχαριστίες για τη συνεργασία και στον πρώτο εκπαιδευτή της ΕΜΑΚ σε θέματα ορεινών Διασώσεων Θανάση Καισιάρη, ο οποίος ήταν παρών αφού απασχολείται στην οικοδομή για θέματα ασφάλειας».

Πηγή και φωτό: Philenews