Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα καθώς άτομα που βρισκόταν στην πορεία των μαθητών πέταξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου – λάμψης.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 100 ατόμων που είχε παρεισφρήσει στην πορεία πέταξε φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες αλλαγές και κυρίως η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού στη δευτέρα Λυκείου, οπότε και θα δηλώνονται 10 σχολές προτίμησης που δε θα μπορούν να τροποποιηθούν, θα εντείνουν την παραπαιδεία και την πίεση στους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Οι περιπου 2.000 μαθητές συγκεντρώθηκαν μια ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια όπου μπροστά από τον σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο είχε στηθεί εξέδρα και πραγματοποιήθηκε συναυλία.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.