Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που σκοτώθηκε από τους αλβανούς αστυνομικούς στη συμπλοκή η οποία έγινε την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, από μικρό είχε εκδηλώσει την αγάπη του γι την Ελλάδα και για τη Βόρεια Ηπειρο.

Σε μικρότερη ηλικία ο Κατσίφας μιλά για την Ελλάδα, τους Έλληνες και για το πως αντιμετωπίζεται η ελληνική ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο. Αναφέρει ότι οι νέοι δεν αγαπούν την πατρίδα τους κι ότι αυτός είναι εξαίρεση, ίσως γιατί είναι Βορειοηπειρώτης.

https://www.facebook.com/vmpoussios/videos/10156371683148347/

Ο 35χρονος ομογενής φαίνεται ότι στην πορεία των χρόνων ασπάστηκε πιο ακραίες θέσεις, υμνούσε την οργάνωση ΜΑΒΗ, είχε όπλα παράνομα μαζί του και έκανε αναρτήσεις στο διαδίκτυο ντυμένος πάντα με στρατιωτικά.

Σε μία από αυτές γράφει πριν από λίγες ημέρες:

Είναι Υποχρέωση Όλων μας 28η Οκτωβρίου Να Τιμήσουμε τους Προγόνους μας στο μνημείο πεσόντων στους ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ. Και τη μνήμη σας το Έθνος χαιρετά γονατιστό!!!

Έλληνες,

τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τας ιεράς μας παραδόσεις.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών

Ιωάννης Μεταξάς