Τι και αν είχε φέτος τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Τι και αν του έκανε τη ζωή δύσκολη, μέσα στις πίστες, ο Σεμπάστιαν Φέτελ;  Ο Λιούις Χάμιλτον απέδειξε και φέτος ότι είναι ο κορυφαίος πιλότος των τελευταίων ετών και όπως φάνηκε τίποτα  δεν τον σταμάτησε προς την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, τον πέμπτο της καριέρας του.

Η  ζωή του Χάμιλτον είναι λίγο γνωστή, μιας και ο ίδιος έχει φροντίσει με δεκάδες συνεντεύξεις του ( αλλά και ντοκιμαντέρ) να μην ντρέπεται ούτε για το προσφυγικό του «κράμα», ούτε να κοκκινίζει όταν τον ρωτούν για τον φτωχό πατέρα του, που έκανε τρεις δουλειές για να τον συντηρήσει στο πολυδάπανο μηχανοκίνητο σπορ και στους αγώνες καρτ στην Βρετανία.

Γεννήθηκε το 1985, είναι 33 ετών και έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα στην Formula1. Η πρώτη του επαφή με τους αγώνες ξεκίνησε σε ηλικία έξι ετών, όταν ο πατέρας του, του χάρισε ένα καρτ. Γρήγορα απέδειξε ότι η επένδυση των εκατοντάδων αγγλικών λιρών που είχε «στεγνώσει» τον κουμπαρά του πατέρα του δεν πήγε χαμένη. Η πορεία του ήταν πάντα ανοδική, και το μόνο που έβλεπε – όσο περνούσε ο χρόνος – ήταν το βάθρο.

Νίκες στα καρτ, νίκες και στο προπύργιο της Formula1, την Formula3. Πολύ γρήγορα μεταπήδησε στην Formula1. Μάλιστα, η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος είχε και ένα ηλικιακό ρεκόρ: Ήταν ο νεαρότερος σε ηλικία πιλότος, που έγινε πρωταθλητής.

Αγαπάει τα μπουλντογκ, τη Μύκονο και τα νουντλς

Είναι λάτρης των σκυλιών , κυρίως των μπουλντόγκ και, όπως έχει αναφέρει και ίδιος, είναι σαν να έχεις στο σπίτι μικρά παιδιά, αφιερώνοντας αρκετές ώρες στην φροντίδα τους. Ο Ρόσκο, ένα από τα μπουλντογκ του, είναι ο πιο πιστός του φίλος, που τον ακολουθεί σε όλα τα γκραν πρι. Είναι χριστιανός, λατρεύει τα δημητριακά, και είναι λάτρης της κινέζικης κουζίνας. Φανατικός προς το παρόν εργένης , απλά είναι ο πιο περιζήτητος γαμπρός. Πρόσφατα, ένας από τους βασικούς χορηγούς του, ανέλαβε μέσο ντοκιμαντέρ να προβάλλει τη ζωή του Χάμιλτον, ενώ στο πιο πρόσφατο επεισόδιο δείχνει το πώς ο αδελφός, ο πατέρας και η μητέρα του, τον έχουν εμπνεύσει να βλέπει την κάθε πρόκληση ως ευκαιρία στην επίτευξη των στόχων του.

Η προσωπική του ζωή έχει πολλές φορές μπει στο επίκεντρο, λόγω της έντονη ζωής του έξω από τις πίστες. Λατρεύει την Μύκονο, την οποία επισκέφθηκε και φέτος και μάλιστα δεν δίστασε να αφιερώσει αρκετό χρόνο για να μαζέψει σκουπίδια από μια απόκρημνη παραλία της, ενώ ρισκάρει πολλές φορές με εξτρίμ σπορ, παρά τις συστάσεις της ομάδας του, που φοβάται μην τραυματιστεί σοβαρά και διαλύσει την καριέρα του.  Το καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Mercedes-Benz αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ.