Πυρκαγιές ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, το βράδυ της Τετάρτης. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν όλη τη νύχτα προκάλεσαν ζημιές, ενώ δυσχέραναν το έργο της πυροσβεστικής, η οποία έδινε μάχη με τις φλόγες.

Στην Επανομή Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα στη θέση Ραντάρ, όπως επίσης στο δρόμο Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα του Αξιού. Κλειστή έμεινε για αρκετές ώρες η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Στρυμωνικού, όπου φωτιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενα χωράφια.

Οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δένδρων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ξήλωσαν τέντες και πινακίδες, μετακινώντας κάδους απορριμμάτων στους δρόμους, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε φωτιά κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Η πυρκαγιά πλησίασε απειλητικά σε οικίες λόγω των ισχυρών βοριάδων, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να εγκαταλείψουν για λόγους ασφάλειας τα σπίτια τους.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν στο σημείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και έσβησαν τη φωτιά. Ωστόσο, τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να σωθούν σπίτια σε Χορτιάτη, Σέρρες