Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 05:40 κοντά στο Πλατανίτσι, τυλίγοντας στη φλόγες πευκόφυτη περιοχή. Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Συνεισφέρουν ακόμη και εθελοντές πυροσβέστες.

Στη μάχη με τις φλόγες αναμένεται να ριχθούν από στιγμή σε στιγμή και εναέρια μέσα πυροσβέστης, καθώς στην περιοχή σπεύδουν τέσσερα αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ.

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς. Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα.