Ελεύθεροι αφέθηκαν ένας ιερέας και ακόμα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές του ψευδοκράτους στην Κύπρο, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οι τέσσερις συνελήφθησαν λίγο πριν το οδόφραγμα της Περγάμου με την κατηγορία ότι μετέφεραν παράνομα στο όχημα τους μια λαξευμένη πέτρα η οποία αποτελεί κειμήλιο θρησκευτικής αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών ΜΜΕ η εν λόγω πέτρα λήφθηκε από το σπίτι της μητέρας του ιερέα στα κατεχόμενα.

Ο ιερέας και τα τρία άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν παρανόμως και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι, μετέβησαν στο χωριό Βοκολίδα για να επιδιορθώσουν το εκκλησάκι του χωρίου.

Ο ιερέας επέστρεψε την λαξευμένη πέτρα στο σπίτι της μητέρας του και ακολούθως επέστρεψε με τους άλλους τρεις Ελληνοκύπριους στις ελεύθερες περιοχές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Σαμουήλ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πληροφορία για την παράνομη σύλληψη των τεσσάρων προσώπων, το Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση.

Πρόσθεσε πως το υπουργείο προέβη άμεσα σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη, ζητώντας τη μεσολάβησή της για να τερματιστεί η παράνομη κράτηση των τεσσάρων Ελληνοκυπρίων.