Ενα παροπλισμένο πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε στο πλαίσιο άσκησης των υποβρυχίων, του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, με σχετική ανακοίνωση, με την Τουρκία να δείχνει ότι αυξάνει την ψυχολογική πίεση σε Ελλάδα και Κύπρο, σε κάθε ευκαιρία, έστω και εμμέσως.

Η συγκεκριμένη ενέργεια και με δεδομένη την ένταση που επιχειρείται να δημιουργηθεί στη Μεσόγειο με το Barbaros ενόψει και των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, εκτιμάται ότι ίσως να έχει στόχο τόσο να προβάλλει την ικανότητα του στόλου της, αλλά και να επιχειρήσει εκφοβισμό της Αθήνας, η οποία στο πλαίσιο της υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απαγορεύει την διενέργεια ερευνών από το BARBAROS σε περιοχές που ανήκουν στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει, σύμφωνα με το militaire.gr ότι: «Στο πλαίσιο εκπαίδευσης τα ηρωικά πληρώματα των υποβρύχιων μας έβαλαν επιτυχώς με τορπίλη εναντίον παροπλισμένου πλοίου και το βύθισαν».

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες, όπως τις χρονικές λεπτομέρειες, την περιοχή και κατά τη διάρκεια ποιας άσκησης έλαβε χώρα το συγκεκριμένο γεγονός, παρά το ότι σε παρόμοιες ασκήσεις τα βίντεο που δημοσιεύονται, αναφέρουν την ημερομηνία και την επωνυμία της άσκησης.

Η λιτή αυτή ανακοίνωση συνοδεύεται από 3 φωτογραφίες και από βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο «κανάλι» των τουρκικών ΕΔ, στο YouTube.