Με γνώμονα ότι ο αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται συνεχώς, καθώς και των plug in υβριδικών η δημιουργία μιας ευρείας βάσης προμηθευτών κυψελών μπαταριών αποκτά μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για τους κατασκευαστές.

Ειδικότερα, η BMW Group, η Northvolt και η Umicore δημιούργησαν μία κοινοπραξία τεχνολογικού χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης αλυσίδας αξιών για τις κυψέλες μπαταριών των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Η νέα πανευρωπαϊκή κοινοπραξία αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Όπως υποστήριξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Μάρος Σέφσοβιτς, «Οι μπαταρίες είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετάβασή μας στην καθαρή μετακίνηση και τα καθαρά συστήματα ενέργειας. Χάρη στην εμπλοκή παραγόντων από όλα τα τμήματα της αλυσίδας αξιών των μπαταριών, η Ευρώπη γίνεται κορυφαίος ‘παίκτης’ σε αυτό το στρατηγικό τομέα. Γι’ αυτό καλωσορίζω το γεγονός ότι βασικοί παίκτες από το χώρο της αυτοκίνησης επενδύουν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής καινοτομίας και της παραγωγής μπαταριών».

Στην ανάπτυξη αυτών των  ενεργειών, η Northvolt είναι πλέον επικεντρωμένη στη βιώσιμη παραγωγή, και την παραγωγική ικανότητα του BMW Group που ήδη σήμερα εξελίσσει τις δικές του κυψέλες μπαταρίας, κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα αποδοτικά. Επίσης,  η Umicore είναι παγκόσμιος ηγέτης στην εξέλιξη και παραγωγή ενεργών υλικών για κυψέλες μπαταρίας και ανακύκλωση πόρων και το BMW Group διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στα υλικά και τη σχεδίαση των κυψελών, υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για σημαντικά επιτεύγματα και στον τομέα αυτό.