Πιο δυτική και νότια τροχιά θα ακολουθήσει η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης», που θα πλήξει την Ελλάδα σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένονται μετά το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά (εκτός από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη), ενώ μέχρι και το βράδυ θα επηρεασθούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, αφού θα ενταθούν βαθμιαία και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επηρεασθούν ακόμη η Δυτική, Νότια Πελοπόννησος και η Δυτική Κρήτη. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1053920302646943744