Τα συγχαρητήριά της στον παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έστειλε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη μόλις πληροφορήθηκε τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ με την έγκριση της πρότασης Ζάεφ από το Κοινοβούλιο της χώρας για τις συνταγματικές αλλαγές, στο πλαίσιο των διαδικασιών που ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η κυβέρνηση προχώρησε για να επιλύσει ένα χρόνιο ζήτημα, κάτι που οι προηγούμενοι δεν έκαναν και εξήρε το έργο του Νίκου Κοτζιά.

Σχολιάζοντας την απόφαση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, συνεχάρη τον Νίκο Κοτζιά για την πολύ καλή δουλειά που έκανε.

«Ο κ. Καμμένος είχε εξ αρχής διαφορετική θέση»

«Ελπίζω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη στα γεγονότα» είπε η κ. Γεροβασίλη, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να μην είναι ο Ν. Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση της θέσης της χώρας στο εξωτερικό οφείλεται στις ενέργειες του Ν. Κοτζιά και του πρωθυπουργού.

«Η πολιτική που ακολουθήθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών στηρίχθηκε με όλες τις δυνάμεις. Αυτή ήταν η επίσημη γραμμή και κυβερνητική θέση και αυτή θα συνεχίσει να ακολουθείται» είπε η υπουργός και εξήγησε ότι «εξ αρχής ο κ. Καμμένος είχε διατυπώσει τη διαφορετική του προσωπική θέση».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η κυβέρνηση είναι σταθερή και συμπαγής και θα πάει μέχρι τέλους», προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.