Εργαζόμενοι του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δίνουν κατάθεση στο γραφείο του εισαγγελέα, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Συνολικά 15 Τούρκοι υπάλληλοι του προξενείου κατέθεσαν, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες αφού εισήλθε στο προξενείο για να πάρει έγγραφα που χρειαζόταν για τον επικείμενο γάμο του.  Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε εντός του κτιρίου, όμως το Ριάντ αρνείται τις κατηγορίες.

Τούρκοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα να διεξάγουν κοινές έρευνες στο προξενείο και στην κατοικία του γενικού πρόξενου.

Δεν θα περάσει απόπειρα αποσταθεροποίησης στη Σαουδική Αραβία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποίησαν νωρίτερα εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να «αποσταθεροποιηθεί» η Σαουδική Αραβία, με υπόβαθρο τις αυξανόμενες επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος του Ριάντ εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες, μετά την ανεξιχνίαστη εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς υπογράμμισε την «κατηγορηματική» θέση του Αμπού Ντάμπι κατά της «πολιτικοποίησης της υπόθεσης και των αποπειρών αποσταθεροποίησης της Σαουδικής Αραβίας».