Ομάδα της σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησαν αφού έψαξαν την Τετάρτη την κατοικία του γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ωστόσο κάποια πήγαν ξανά στο προξενείο το οποίο είχαν ήδη ερευνήσει, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Αποχώρησε επίσης από την κατοικία του προξένου ομάδα σαουδαράβων ερευνητών, ανέφερε το Reuters.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, αφότου μπήκε στο προξενείο της χώρας του για να παραλάβει πιστοποιητικό ενόψει του γάμου του. Το Ριάντ βαρύνουν υποψίες πως έστειλε ομάδα εκτελεστών για να τον δολοφονήσει, κάτι που οι σαουδαραβικές αρχές διαψεύδουν.

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο για πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Και τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος

Την Τετάρτη, περί τις 16:40, περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι του προξένου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία.

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του προξένου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε διότι οι σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησε από την κατοικία περί τη 01:30 της Πέμπτης, αλλά μερικά από τα μέλη της πήγαν ξανά στο προξενείο, σε μικρή απόσταση, για να κάνουν δεύτερη έρευνα, η οποία συνεχιζόταν ως πριν από λίγο, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην κατοικία του προξένου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος δύο φορές, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου. Δεν έγινε καμιά δήλωση στον Τύπο.