Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Γερμανία ηττημένος από την Μπάγερν Μονάχου(80-79) για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, πέρα από την ήττα από την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς το σημαντικότερο πρόβλημα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας ακόμα τραυματισμός του Μάτ Λοτζέτσκι. Ο πολιτογραφημένος Βέλγος, υπέστη θλάση β’ βαθμού στην αριστερή γάμπα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 15 μέρες, παρότι άρχισε δυναμικά τη φετινή χρόνια. Με αφορμή τον νέο τραυματισμό του 29χρονου γκάρντ/φόργουορντ το 10.gr σας παρουσιάζει όλο το γιατρικό ιστορικό του παίκτη από τότε που αγωνίζεται στην Ελλάδα με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.΄

2014-2015

Στην δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό, ο Μάτ Λοτζέσκι αποκόμισε τον πρώτο του τραυματισμό στην Ελλάδα, σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Νοεμβρίου και Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν την ΑΕΚ της οποίας επικράτησαν τότε, αλλά ο Βέλγος άσος δεν στάθηκε τόσο τυχερός, καθώς βγαίνοντας σε αιφνιδιασμό ο τότε παίκτης της Ένωσης Κάρλ Ίνγκλις για να τον σταματήσει έβαλε κάπως άτσαλα το χέρι του, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να πιάνει αμέσως τους προσαγωγούς του. Η ιατρική γνωμάτευση έδειξε ρήξη οπίσθιου μηριαίου με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες.

2015-2016

Τα πράγματα την επόμενη χρονιά ήταν ακόμα χειρότερα για τον Ματ Λοτζέσκι. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε αρχίσει καλά το μισό της χρονιάς αλλά ο Αμερικανός κόλλησε έναν ιό από τον γιο του, δημιουργώντας του ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην σπλήνα του το οποίο είχε διογκωθεί. Ο παίκτης καθυστέρησε πάρα πολύ να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, καθώς ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνονταν στην φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από τρεις μήνες, προλαβαίνοντας μόνο τα play-off του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

2016-2017

Η ατυχία του Λοτζέσκι δεν σταμάτησε ούτε και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο τραυματίστηκε προς το τέλος της σεζόν. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στο ΣΕΦ στις 24 Μαρτίου την Ρεάλ Μαδρίτης για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από το ματς(73-79) έχασαν και τον «Λότζο» σε αυτήν την αναμέτρηση, καθώς ο τότε ο 27χρονος άσος λίγο πριν από το τέλος του αγώνα υπέστη υπέστη τενοντίτιδα σε δύο σημεία στον αχίλλειο τένοντα. Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και σε αυτήν ο οργανισμός του για άλλη μία φορά καθυστέρησε να ανταποκριθεί στις θεραπείες μένοντας εκτός για τρεις μήνες χάνοντας τελικά όλη τη σεζόν.

2017-2018

Τη σεζόν 2017-2018 ο Λοτζέσκι αποφασίζει να αλλάξει στρατόπεδο και να μετακομίσει στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό αποφασισμένος να αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος που δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο. Ωστόσο και αυτήν την χρονιά ο Βέλγος αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού. Όπως και στον τραυματισμό του στους «ερυθρόλευκους», έτσι και με τον Παναθηναϊκό ο πρώτος του τραυματισμός με την καινούργια του ομάδα ήταν σε παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Ο «Λότζο» αποκόμισε τραυματισμό λίγο πριν από τη λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Η γνωμάτευση μετά τις ιατρικές εξετάσεις έδειξε ότι υπέστη αιμάτωμα στο πέλμα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έναν μήνα.

Πόσους αγώνες έχει χάσει στην Ευρωλίγκα

Σε αυτά τα πέντε χρόνια που ο Λοτζέτσκι βγάζει συνεχείς τραυματισμούς έχει χάσει 40 παιχνίδια Ευρωλίγκας. Τη σεζόν 2014-2015 έχασε 7 αγώνες, τη σεζόν 2015-2016 έχασε 15 αγώνες, τη σεζόν 2016-2017 έχασε 11 αγώνες, ενώ την περσινή χρονιά έχασε 7, ενώ συνολικά έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δέκα μήνες.