Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, τα οποία εξετάζουν και το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, οι οποίες ίσως να επηρέασουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με δεδομένο ότι ο τέως υπουργός Εξωτερικών ήταν ένας από τους «πρωτεργάτες» στις διαπραγματεύσεις.

«Ένα βήμα πριν από τις πρόωρες εκλογές η Ελλάδα μετά την παραίτηση Κοτζιά», αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «ALFA tv», ο οποίος αναφέρεται σε φθορά της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας δε πως «Η Συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφεται από την ελληνική κυβέρνηση!».

«Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση», αναφέρει λιτά το τηλεοπτικό δίκτυο TV 24, στην ιστοσελίδα του σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά «για την προσφορά του τα τελευταία 3,5 χρόνια».

Το «TELMA», εστιάζει στην ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εξωτερικών, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπραμε στόχο να φέρει εις πέρας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντίστοιχο είναι και το δημοσίευμα του πρακτορείου «META», το οποίο αναφέρει επίσης πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».