Για το προσφυγικό πρόβλημα, με αφορμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατασκήνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους πριν από περίπου 10 μέρες, μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Οπως είπε ο κ. Μπουτάρης, ο δήμος πήρε πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα ενώ δεν όφειλε και θα οργανώσει δομή 48ωρης υποδοχής στην οποία θα εξυπηρετούνται 40-50 άτομα μέχρι να πάρουν το χαρτί προσωρινής παραμονής.

«Υπάρχουν αυξημένες ροές από τον Εβρο προς τη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα δεν είναι μικρό, είναι μεγάλο», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα είναι δύσκολο να αποδειχθεί από που έρχονται καθώς δεν έχουν όλοι χαρτιά.

«Στρατευμένοι ισλαμιστές»

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι μικρό. Γιατί υπάρχει η λογική πως αν μάθουν πως στη Θεσσαλονίκη περνάνε καλά, θα έχουμε όλο και περισσότερους. Η λογική της αστυνομίας είναι να αρχίζουν να σκορπίζονται σε διάφορα μέρη, μέχρι τα Γρεβενά αναζητούνται λύσεις, και να οδηγούνται εκεί, αυτοί που αιτούνται άσυλο, μέχρι να το πάρουν.

»Το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Εάν δεν το πάρουν προωθούνται από κει που έρχονται. Εγώ δεν έχω καταλάβει, όταν είμαι ο κ. Χασάν και λέω ότι είμαι από τη Συρία, πως αποδεικνύεται; Από τα αποτυπώματα; Ποιο διαβατήριο, δεν έχουν όλοι. Υπάρχουν υποψίες ότι ανάμεσα σε αυτούς έχει πάρα πολλούς οι οποίοι είναι στρατευμένοι ισλαμιστές. Δεν είναι εύκολη ιστορία», υπογράμμισε.

Πηγή: Thestival.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από