Τα προβλήματα και οι Επιπτώσεις στην Ελλάδα αν εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο ΕΒΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών διπλωματική και εθνική ήττα και ζήτησε δημοψήφισμα σημειώνοντας πως είναι μη αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά διπλωματική και εθνική ήττα για την πατρίδα. Δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα είναι μια επαχθής και ετεροβαρής συμφωνία. Η συμφωνία είναι μη αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορούν να φιμώνονται οι πολίτες.

»Αλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 28 παράγραφος 2 για μείζον εθνικό θέμα πρέπει να υπάρχει η πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, τουλάχιστον δηλαδή 180 βουλευτές. Η κυβέρνηση έδωσε το όνομα, τη γλώσσα, και την εθνότητα και πήρε αέρα κοπανιστό», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κυρίζογλου.

Ο Α΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης τόνισε:

«Πιο πολύπλοκο το περιβάλλον για τις επιχειρήσεις»

«Το περιβάλλον γίνεται πιο πολύπλοκο για τις επιχειρήσεις και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εμφάνιση δικαστικών διαφορών είτε σε ελληνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος, ένας εκ των ομιλητών, ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Ρωμανός, ανέφερε πως οι επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι περισσότερες από την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία», σημειώνοντας πως επιβάλλει δουλείες στην Ελλάδα σαν να νικήθηκε σε κάποιο πόλεμο.

«Οι επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι περισσότερες από την προδοτική παράδοση του ονόματος Μακεδονία. Αυτή η συμφωνία επιβάλει δουλείες στην Ελλάδα σα να νικήθηκε σε κάποιο πόλεμο. Παραδίδουμε λιμάνια, συγκοινωνίες, αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις για αγωγούς που θα χτιστούν στο μέλλον, αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραδώσει τεχνολογία και αρχεία. Αυτά είναι μέσα από τη συμφωνία δεν είναι δικά μου λόγια.

Το πιο υποτιμητικό για την Ελλάδα είναι ότι βάσει του άρθρου 15 πρέπει να παραδώσει τα ηλεκτρονικά δεδομένα και τη νανοτεχνολογία. Η συμφωνία δεν είναι ότι προδίδει το όνομα Μακεδονία, είναι ότι εισάγει την Ελλάδα σε μια τεράστια περιπέτεια. Γι αυτό αυτή η συμφωνία πρέπει όχι μόνο να ακυρωθεί αλλά να καταγγελθεί και πολιτικά», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Πηγή: Thestival.gr