Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Δευτέρα έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν από αυτούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο στρατός.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια στάση λεωφορείου κατά μήκος του βασικού αυτοκινητοδρόμου κοντά στον μεγάλο εβραϊκό οικισμό Αριέλ.

«Ένας Παλαιστίνιος επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν στρατιώτη στην περιοχή. Οι στρατιώτες μας πυροβόλησαν εναντίον του και σκοτώθηκε. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των δυνάμεών μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Ρεπορτάζ των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο στρατιώτες περιπολούν πάντα στη στάση του λεωφορείου.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την παλαιστινιακή πλευρά.

Οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι και με αυτοκίνητα στη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ το 2015 έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών με το Ισραήλ. Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν γίνει πλέον σποραδικά.

Οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν η Δυτική Όχθη, η οποία είχε καταληφθεί από το Ισραήλ το 1967 με τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, να αποτελεί τμήμα του μελλοντικού κράτους τους και οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς που έχουν ανεγερθεί εκεί, κάτι το οποίο αμφισβητεί το Ισραήλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από