Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε τη Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ο απόστρατος πλωτάρχης του Ποεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης , η οποία αφορά την πρόταση υπερβολικά χαμηλής προσφοράς  για την 20ετή μίσθωση-σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία θα ζημίωνε το Ελληνικό Δημόσιο 740 εκ. ευρώ εάν τελικά δεν επενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, προκύπτει σαφώς και ανενδοιάστως, πως με υπερβολικά χαμηλή προσφορά θα εδίδετο 20ετή παράταση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προφανώς λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και προβληματικών εισηγήσεων ή παραλείψεων των τεχνικών συμβούλων, των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ, που αποτίμησαν λανθασμένα την αξία του αεροδρομίου καθώς το τελικό τίμημα είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού και εάν δεν παρενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα δινόταν το αεροδρόμιο «κοψοχρονιά».

Με την αναφορά του ο απόσταρτος πλωταρχης ζητά από τον εισαγγελέα να διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως είναι απιστία σχετική με την υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου,  παράβαση καθήκοντος, κ.λπ.