Μονόδρομος για την Εθνική μας ομάδα είναι η νίκη στον αποψινό αγώνα με την Ουγγαρία (21:45), εφόσον βέβαια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιθυμεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο και την άνοδο στη Β’ κατηγορία.

«Θα δούμε μια άλλη ομάδα στο γήπεδο. Η επιστροφή του Ζέκα θα μας βοηθήσει πολύ στην άμυνα και στην πίεση που θέλουμε να ασκήσουμε, κάτι που μας έλειψε στην Ουγγαρία. Το ότι δεν το κάναμε εκτός έδρας ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας. Το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ήταν αργά για να γυρίσουμε την κατάσταση» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αλλωστε και ο Κώστας Φορτούνης, που επιστρέφει στο γήπεδο όπου την περασμένη Κυριακή έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ, ήταν ξεκάθαρος: «Θα πρόκειται για αποτυχία αν δεν βγούμε πρώτοι σε αυτόν τον όμιλο. Εμείς πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται για την πρώτη θέση και μετά να δούμε μέσω ποιας διαδικασίας θα προκριθούμε στο Euro.

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο γερμανός τεχνικός είδε χθες τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να προπονείται κανονικά για πρώτη φορά μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς και πλέον έχει μια επιπλέον επιλογή για απόψε. Αν και επειδή είναι κολλητά το παιχνίδι με τη Φινλανδία ίσως να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του (λόγω και του τύπου του τραυματισμού, που είναι στη μέση).

Αν θεωρήσουμε δεδομένες κάποιες θέσεις (Μπάρκας στο τέρμα, Μπακάκης και Γιαννούλης στα δεξιά και αριστερά άκρα της άμυνας, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς κεντρικό δίδυμο, Ζέκα στον κεντρικό άξονα, Μπακασέτας, Φορτούνης και Πέλκας στην τριάδα μπροστά και προωθημένος ο Μήτρογλου) η μεγάλη μάχη αναμένεται στη μία θέση δίπλα στον Ζέκα, που θα διεκδικήσουν λογικά ο Μπουχαλάκης, ο Κουρμπέλης και ο Τζιόλης. Σήμερα το πρωί ο Μίχαελ Σκίμπε θα ανακοινώσει την τελική επιλογή του.

Πάντως, από τους παίκτες του έχει ζητήσει μεγάλη προσοχή στην άμυνα και να μην επαναληφθούν τα παιδαριώδη λάθη του πρώτου παιχνιδιού, ενώ το κλειδί όπως τους έχει επισημάνει είναι η πίεση ψηλά, κάτι που έχει ζητήσει όλες αυτές τις μέρες και γι’ αυτό δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του για την επιστροφή στους αγώνες του Ζέκα, ενός παίκτη που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα.