Θέατρο του παραλόγου θυμίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες καθώς μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ για «plan B» για το Σκοπιανό και τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, ήρθε η… καταλαγή. Το Μαξίμου έριξε τους τόνους, όπως και ο φιλοκυβερνητικός τύπος ο οποίος από εκεί που έδειχνε την πόρτα της εξόδου στον υπουργό Αμυνας, ξαφνικά το γύρισε στο… τσάμικο και βλέπει δεύτερες σκέψεις ή ότι η κυβέρνηση αντέχει τον Καμμένο.

Το κακοπαιγμένο έργο που παίχτηκε με πρωταγωνιστές Τσίπρα και Καμμένο δεν θα μπορούσε παρά να αντέξει λίγες ώρες και να αναδείξει πέραν του γεγονότος ότι οι δύο τους θα πάνε μέχρι τέλους, και το ότι αυτή η συμμαχία είναι ουσιαστικά ευκαιριακή. Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στα κάγκελα για τις βάσεις, κάποιοι άλλοι για το σχέδιο για το Μακεδονικό, άλλοι σιώπησαν αλλά στο τέλος, μετά και τη συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένας αναγκαστικός γάμος και κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία.

Ακόμη και τα μαχαιρώματα που ρίχτηκαν τις τελευταίες ώρες αποδείχθηκαν fake καθώς είναι οι ίδιοι που έδειχναν στον Καμμένο την έξοδο αλλά και αυτοί που τον ανέχονται στο υπουργικό συμβούλιο, στα υπουργεία, στη Βουλή κ.λπ.

Η κωλοτούμπα και από τις δύο πλευρές δεν άργησε να έρθει, ο Καμμένος είπε ότι για τις βάσεις μια συζήτηση έκανε, ότι για το Μακεδονικό ήθελε να διευκολύνει την κυβέρνηση και τα Σκόπια αν καταρρεύσει η συμφωνία των Πρεσπών, μίλησαν και στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα και… όλα μέλι – γάλα.

Η επαναστατική γυμναστική για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε σε μια ολιγόωρη ομοβροντία μέχρι που ο πρωθυπουργός τους είπε να ρίξουν τους τόνους και ότι είναι ακόμη σε ισχύ το σύμφωνο συμβίωσης μέχρι τον Μάρτιο. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα οι δύο εταίροι, θα τα πουν και όπως συμβαίνει πάντα θα ανακοινώσουν την «αρραγή σχέση τους» για την… καταπολέμηση της διαπλοκής και την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη.

Αλλωστε, η αστεία πρόταση για βαλκανικό σύμφωνο… αναχαίτισης της ρωσικής διείσδυσης δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από κανέναν, ούτε από τις ΗΠΑ.

Μπλόκο από Ουάσιγκτον

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αποκλειστική του δήλωση στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα… plan B παρά μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έγινε δεκτή από τους πολίτες της ΠΓΔΜ που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός πως ο Έλληνας υπουργός δημοσιοποίησε λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο Πάνος Καμμένος «έριξε» στο τραπέζι ένα εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό. Αυτό θα ήταν πως σε περίπτωση εμπλοκής της Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να υπάρξει μια αμυντική συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία) που εξασφαλίζει την ασφάλεια.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ρωτήθηκε από τον ΑΝΤ1, απάντησε: «Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην πΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».