Για τη νέα Euroleague μίλησε ο Φακούντο Καμπάτσο που έθεσε του στόχους της Ρεάλ γι’ αυτή τη χρονιά. Ο γκαρντ της «Βασίλισσας» σχολίασε και τους αντιπάλους που θα βρει η ομάδα του στον δρόμο για το repeat και τοποθέτησε τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφή των βασικών διεκδικητών του τροπαίου μαζί με τις ΤΣΣΚΑ και Φενέρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω πως η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι βασικοί μας αντίπαλοι. Πάντα βρίσκονται εκεί, να μάχονται για μεγάλα πράγματα. Και η Μπασκόνια έχει δημιουργήσει μία καλή ομάδα», είπε αρχικά ο Αργεντινός.

«Η Φενέρ κέρδισε τον τίτλο πριν από μας. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι και τίποτα δεν έρχεται έτσι εύκολα στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να σταθούμε στο υψηλότερο επίπεδο, σωματικά και πνευματικά, ολόκληρη τη χρονιά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πάνω σε όλους και όχι μόνο στις ομάδες στις οποίες αναφέρθηκα» πρόσθεσε ο Καμπάτσο.

Μετά την αποχώρηση του Λούκα Ντόντσιτς, ο Καμπάτσο αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο φέτος και να σταθεί στο πλευρό του Σέρχιο Γιούλ που θα ξεκινήσει υγιής την εφετινή σεζόν.

«Δεν είναι απλά ότι υπερασπιζόμαστε έναν τίτλο. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που όλοι θέλουν να νικήσουν και οι πάντες δίνουν ό,τι έχουν για να το καταφέρουν. Δείχνουν πάντα την καλύτερη τους εικόνα απέναντι μας. Εκτός από αυτό δηλαδή, πρέπει να υπερασπιστούμε και τον τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο αφού μας ξέρουν καλύτερα πλέον. Υπάρχει περισσότερη πίεση πλέον. Επαφίεται σε μας να γυρίσουμε αυτήν την πίεση σε κάθε θετικό και να τη διαχειριστούμε τους επόμενους 9-10 μήνες. Ξέρουμε ότι είμαστε η Ρεάλ και οι στόχοι μας φτάνουν πάντα ψηλά οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε. Μία δύσκολη Ευρωλίγκα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτήν…».