Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε αναφορά που υπέβαλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι καλείται μαζί με άλλους αιρετούς και κρατικούς υπαλλήλους να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης για τις πλημμύρες στν Μάνδρα , που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Δούρου σημειώνει στην αναφορά της πως όταν δημοσιοποίηθηκε η είδηση , η ίδια δεν είχε λάβει ακόμα τη σχετική κλήση. Μετά την παραγγελία τής κας Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά συνηθισμένες είναι , ιδιαίτερα όταν αφορούν σε υποθέσεις με ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον , πολύ περισσότερο όταν η υπόθεση , όπως στην περίπτωση της Μάνδρας , αφορά τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου για 23 συμπολιτών μας και την καταστροφή της περιουσίας εκατοντάδων άλλων.