«Όποιος φεύγει και παίρνει την έδρα που δεν του ανήκει και την πάει σε άλλο κόμμα, όταν μάλιστα έχει εκλεγεί με λίστα, θεωρείται αποστάτης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης προσθέτοντας ότι «ο λαός ξέρει ποιοι είναι αυτοί που πρόδωσαν το κόμμα και θα τους τιμωρήσει αυστηρά στις εκλογές».

Ο κ. Λεβέντης για το ίδιο θέμα ανέφερε ακόμη ότι «η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο να αλλάζεις φανέλα όποτε θέλεις», ενώ προέβλεψε ότι «οι τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων δεν θα έχουν καμία τύχη στις επόμενες εκλογές».

Ερωτηθείς σε τηλεοπτική εκπομπή για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι «η Ένωση Κεντρώων θα λάβει τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό από εκείνο του 2015» και κατηγόρησε όσους χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις για να βλάψουν άλλα κόμματα. Μάλιστα, επανέλαβε την θέση του, ότι «θα σεβαστεί οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα ακόμη και αν αυτό είναι αρνητικό».

Ο κ. Λεβέντης στην τηλεοπτική του συνέντευξη άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας: «Η ΝΔ διαφωνεί με την γλώσσα και την εθνότητα, αλλά δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό και μόνο είναι προδοσία». Επίσης, κατηγόρησε και τους ΑΝΕΛ για την στάση που τήρησαν στην πρόσφατη πρόταση μομφής της ΝΔ, γιατί, όπως είπε, «εάν ήθελαν έριχναν την κυβέρνηση και η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε υπογραφεί από τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά».

Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το κόμμα εκείνο που θα κάνει αποδεκτά τα 11 σημεία του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ΝΔ, γιατί όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης θα αλλάξει αμέσως, εάν εκλεγεί, τον εκλογικό νόμο και θα επαναφέρει την απλή αναλογική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από