Ένας Παλαιστίνιος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε την Κυριακή τρεις Ισραηλινούς, οι δύο από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε βιομηχανικό πάρκο που βρίσκεται δίπλα σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παλαιστίνιος, κάτοικος της πόλης Καλκίγια της Δυτικής Όχθης, εργαζόταν σ’ ένα εργοστάσιο όπου και σημειώθηκε το επεισόδιο.

Η ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας ανακοίνωσε πως ένας άνδρας και μια γυναίκα βρίσκονται σε κρισιμη κατάσταση αφού τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στη βιομηχανική περιοχή Μπαρκάν, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργάζονται σε ισραηλινής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις.

Μια άλλη γυναίκα τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ισραηλινοί αστυνομικοί και στρατιώτες αναζητούν τον δράστη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας χωρίς να κάνει γνωστή την ταυτότητα αυτού του τελευταίου.

Το βιομηχανικό πάρκο Μπαρκάν βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Μπαρκάν που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Για τις περισσότερες χώρε οι οικισμοί που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ σε εδάφη τα οποία κατέλαβε με τον πόλεμο του 1967 είναι παράνομοι. Το Ισραήλ απορρίπτει τη θέση αυτή.