Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια που λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις. Απλά θα αναφέρουμε ότι to10.gr μίλησε με τον Νίκο Αναστόπουλο για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Και η παλιά μεγάλη δόξα των ερυθρόλευκων είναι μια εμβληματική μορφή για όλους τους φίλους του Ολυμπιακού.

Και ξεκινώντας την κουβέντα με τον τεράστιο Αναστόπουλο ένα είναι σίγουρο. Ότι μπορείς εύκολα να διακρίνεις στον τόνο της φωνής του «μουστάκια» το ασίγαστο πάθος για το ποδόσφαιρο. Θα ήθελε σίγουρα να είναι ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

«Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα. Όπως και να το κάνουμε είναι ξεχωριστά παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες τα περιμένουν πως και πως μέσα στην χρονιά» είναι η πρώτη ατάκα του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο οποίος όμως σπεύδει να προσθέσει. «Επειδή ακούω πολλά για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ότι δηλαδή μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα, για μένα αυτό είναι άστοχο. Κανένα πρωτάθλημα δεν μπορεί να κριθεί από την έκτη αγωνιστική.

Όποιος πιστεύει ότι ένα πρωτάθλημα θα κριθεί από το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Είναι ποτέ δυνατόν να πει κάποιος ότι όποια ομάδα κερδίσει ένα ντέρμπι στην έκτη αγωνιστική θα πάρει το πρωτάθλημα; Αυτό είναι λάθος και είμαι κατηγορηματικός.

Αυτό πάντως που έχω μάθει εγώ τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο είναι ότι τα ντέρμπι δεν σου δίνουν το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι πολλά ματς μέσα στην σεζόν κι όχι δύο – τρία ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Σίγουρα η ομάδα που θα κερδίσει θα αποκτήσει ένα αβαντάζ, αλλά τίποτε περισσότερο. Είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται σε δύο – τρία παιχνίδια και γι’ αυτό πιστεύω ότι και το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν θα κρίνει τίποτα. Θα περιμένουμε να δούμε και τις επιλογές των προπονητών και θα πρέπει να δούμε και το πρόβλημα που έχει η ΑΕΚ με την απουσία του Μάνταλου».

-Ποιο στοιχείο είναι το πιο σημαντικό και αυτό που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι;

«Ο Ολυμπιακός παίζει σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη. Αυτή είναι η νοοτροπία της ομάδας. Έτσι παίζει ο Ολυμπιακός σε όλα τα ντέρμπι, με αυτό το σκεπτικό βγαίνει στο γήπεδο η ομάδα.

Και δεν είναι βέβαια μόνο τα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη σε όλα τα ματς. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Νίκη σε όλα τα παιχνίδια.

Έτσι μπαίναμε στο γήπεδο εμείς φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού έτσι έμπαιναν και οι παλιότεροι από μένα. Έτσι μπαίνουν και σήμερα στο γήπεδο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη νίκη».

-Τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι σε ότι αφορά την τακτική;

«Αυτά είναι θέματα που τα αποφασίζει ο προπονητής. Είδαμε πάντως τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ, να κάνει τόσες ευκαιρίες και να μην μπαίνει το γκολ. Υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές στο ποδόσφαιρο, μπάλα είναι.

Υπάρχουν παιχνίδια που το πλάνο θα δουλέψει σωστά, θα βγουν οι φάσεις αλλά δεν θα μπει το γκολ κι αυτό έγινε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Αυτό πάντως που θέλω να πω είναι ότι άλλο παιχνίδι αυτό με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κι άλλο το ματς που έπαιξε ο Ολυμπιακός με την Μίλαν για το Γιουρόπα Λιγκ. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν καμιά σχέση».

-Γκερέρο ή Χασάν για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού;

«Δεν θα ήθελα να πω τον έναν ή τον άλλον. Υπεύθυνος είναι ο προπονητής και ο Μαρτίνς είναι αυτός που θ’ αποφασίσει. Αυτός είναι που ξέρει καλύτερα τους παίκτες του, αυτός είναι που βλέπει καθημερινά τις προπονήσεις και μιλάει μαζί τους. Αυτός λοιπόν θ’ αποφασίσει για το ποιος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης».

-Πως περιμένει ο επιθετικός τα ντέρμπι;

«Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Είναι αγώνες που όλοι περιμένουν τη νίκη από την ομάδα τους και γκολ από τον επιθετικό. Υπάρχει πίεση τι να λέμε τώρα. Πάντα υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο γκολτζής ένα πράγμα μόνο σκέφτεται πριν αρχίσει ένα ντέρμπι. Πως θα μπορέσει να σκοράρει. Μια λέξη υπάρχει μόνο στο μυαλό του. Γκολ. Τίποτε άλλο».