Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ξενάγηση στη νεότερη ιστορία της χώρας, βασισμένη στην απτική διαδρομή, δίνει σε τυφλούς επισκέπτες το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και o Φάρος Τυφλών της Ελλάδος διοργανώνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με στόχο να κατατεθούν προτάσεις για νέους βιωματικούς τρόπους προσέγγισης της ιστορίας, της γνώσης και του πολιτισμού.

Εκτός από την ξενάγηση στις συλλογές του Μουσείου και στις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται η διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης:

– Μικρό αφιέρωμα στη διεθνή ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με αναφορά στον Λουδοβίκο Braille και τη γραφή Braille.

– Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Αγγίζουμε την Ιστορία!» το οποίο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Θα παρουσιαστεί η απτική διαδρομή και το εργαστήρι απτικής διερεύνησης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις και στην ξενάγηση θα είναι ελεύθερη και θα επιτρέπεται η παρουσία των σκύλων οδηγών στους χώρους του Μουσείου.

Στην υποδοχή θα διατίθενται ενημερωτικά φυλλάδια της γραφής Braille, της τεχνικής βλέποντα συνοδού καθώς και ενημερωτικό υλικό των δράσεων των δύο φορέων.