Στην αναστολή της συμμετοχής και όχι στην αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προχωρά η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ενημέρωσαν την Τετάρτη τον πρόεδρο του ΕΕΣ, Νικόλαο Οικονομόπουλο, και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Αθήνα, για τη σχετική απόφασή τους.

Αιτία για την αναστολή συμμετοχής του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της οργάνωσης έχει παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ κατά την οποία δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

«Οσμή» οικονομικού σκανδάλου

Κι ενώ τα αίτια της αναστολής συμμετοχής του ΕΕΣ στη Διεθνή Ομοσπονδία προβάλλονται ως διοικητικές ολιγωρίες, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον ΕΕΣ να έχει τεθεί στο στόχαστρο έρευνας και για τα πεπραγμένα του ως προς την οικονομική διαχείριση κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΕΣ απλήρωτο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γίνονται προσλήψεις στο Γραφείο Τύπου, με στόχο υποτίθεται την προβολή του έργου του στα ΜΜΕ, αλλά και οι συχνές περιοδείες ανά την Ελλάδα μελών του ΔΣ με χρήση οδηγών και λοιπού προσωπικού με πρόσχημα την ενημέρωση τοπικών παραρτημάτων του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ