Εφιαλτικές στιγμές έζησε χθες ο ψαροντουφεκάς από τη Χίο ο οποίος κινδύνευσε να συλληφθεί από Τούρκους που παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο ίδιος, περιγράφοντας το «θερμό» επεισόδιο με τούρκους λιμενικούς στην περιοχή της νησίδας Βάτου στις Οινούσσες τονίζει ότι ήταν σίγουρος ότι ήθελαν να τους πάρουν μαζί τους.

Ο Αντώνης Κοντός μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζαννάρα μίλησαν σε μέσα ενημέρωσης της Χίου αλλά και στο newsit περιγράφοντας τις στιγμές έντασης και αγωνίας: «Στην αρχή δεν καταλάβαμε ότι ήταν Τούρκοι λιμενικοί.  Nομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι.

Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν στην τουρκική πλευρά. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου.

Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και κινήθηκαν προς το ελληνικό σκάφος. «Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού» ανέφερε ο κ. Κοντός.

Επισημαίνει ότι οι Τούρκοι ήταν οπλισμένοι και ότι αρχικά αγνοούσαν τους Έλληνες λιμενικούς που τους ζητούσαν να απομακρυνθούν. «Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος από τα απόνερα. Στο σημείο έφτασε και ένα δεύτερο μεγαλύτερο τουρκικό σκάφος, που αρχικά κινήθηκε προς τα πάνω μας».«Ευτυχώς τα παιδιά του ελληνικού λιμενικού έδωσαν τέλος στην ένταση και οι Τούρκοι επέστρεψαν στα χωρικά τους ύδατα. Εμείς μετά επιστρέψαμε στη Χίο» λέει ο ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός.

Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός έγραψε στο Facebook
Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!

Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν ή να με εμβολισουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μαλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα…