Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα παγώσει για έξι μήνες ιρανικά περιουσιακά στοιχεία, στον απόηχο αποτυχημένης επίθεσης εναντίον συγκέντρωσης της ιρανικής αντιπολίτευσης, κοντά στο Παρίσι, τον Ιούνιο.

Το πάγωμα ιρανικών περιουσιακών στοιχείων, που διατάχθηκε την Τρίτη από τη Γαλλία, συνδέεται με σχέδιο επίθεσης εναντίον συγκέντρωσης της ιρανικής αντιπολιτευόμενης οργάνωσης «Μουτζαχεντίν του Λαού» (MEK) ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

«Μια απόπειρα επίθεσης στη Βιλπέντ αποτράπηκε στις 30 Ιουνίου. Ένα επεισόδιο τέτοιας σοβαρότητας στην εθνική επικράτειά μας δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο», αναφέρεται σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε από τα γαλλικά υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Οικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε Ιρανούς οι οποίοι φέρονται να ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, θα παγώσουν για έξι μήνες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με περιουσιακά στοιχεία του τμήματος εσωτερικής ασφαλείας του υπουργείου Πληροφοριών του Ιράν.