Σε κοινές συνέργειες αναμένεται να προχωρήσουν οι δήμοι του Πειραιά και της Σαγκάης, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με πολυμελή αντιπροσωπεία του δήμου της Σαγκάης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Wu Qing.

Ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος με τη Σαγκάη από το 1985, ενώ η πρώτη κοινή ενέργεια που έκαναν οι δύο δήμοι αυτά τα 33 χρόνια, ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία της όπερας της Σαγκάης πέρυσι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να γίνει μια ομάδα εργασίας από τους δήμους του Πειραιά και της Σαγκάης, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές συνέργειες.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι πλέον υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση του Πειραιά και της Κίνας, λόγω της μεγάλης επένδυσης της COSCO στο λιμάνι και επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί να «χτίσει» συνέργειες στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εμπορίου και της ναυτιλίας, «όπως το επιθυμούν και οι ομόλογοί του στην Κίνα.»

«Όπως έχουμε ξαναπεί πρέπει ο Πειραιάς να είναι εξωστρεφής, ειδικά με τις πόλεις που έχει αδελφοποιηθεί. Πρέπει να κοιτάξει προς την Κίνα, γιατί η μεγάλη επένδυση της Κίνας στη χώρα γίνεται στον Πειραιά. Ο σκοπός είναι να αποκομίσουν οι δημότες του Πειραιά αλλά και η χώρα, οφέλη. Στην κατεύθυνση αυτή κάνουμε αυτές τις συζητήσεις τις οποίες και θα συνεχίσουμε» κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.