Μετά την καταγγελία του ρωσικού υπουργείου Aμυνας ότι μαχητές μετέφεραν βαρέλια με χλώριο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για να στήσουν προβοκάτσια με χημικά όπλα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε σκηνοθετημένο βίντεο «χημικής επίθεσης».

Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, το βίντεο φέρεται να γύρισε η οργάνωση Λευκά Κράνη για να κατηγορήσει τον συριακό στρατό για την επίθεση.

Το πρακτορείο SANA υποστηρίζει ότι στο βίντεο (κάτω) εμφανίζονται μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» να σκηνοθετούν την επίθεση προκειμένου να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις για τη χρήση χημικών όπλων.

Καταγγελία της Μόσχας

Σύμφωνα με καταγγελία της Μόσχας στις 12 Σεπτεμβρίου, οι τρομοκρατικές ομάδες και τα Λευκά Κράνη ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα, τα οποία βασίζονται στη χλωρίνη, προκειμένου να σκηνοθετήσουν δήθεν επίθεση του συριακού στρατού εναντίον αμάχων, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε η Μόσχα, είχαν επιλέξει 22 παιδιά με τις οικογένειές τους, καθώς και ορφανά τα οποία απήχθησαν από κέντρο προσφύγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «προβοκάτσια».

Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στην επαρχία έχουν κληθεί αρκετά μέσα ενημέρωσης από τη Μέση Ανατολή, αλλά και αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει εννέα λήψεις από τη σκηνοθετημένη δήθεν επίθεση της συριακής κυβέρνησης.