Σε μικρή αγροτική πόλη των κεντρικών Ανδεων στο Περού, ο Χίτλερ ελπίζει να επιστρέψει στην εξουσία, παρά την απειλή του αντιπάλου του, Λένιν.

Τα σλόγκαν της εκστρατείας «ο Χίτλερ επιστρέφει» και «Χίτλερ με τον λαό» εμφανίζονται στην ορεινή πόλη Γιουνγκάρ, όπου ο τοπικός πολιτικός Χίτλερ Αλμπα Σάντσεζ επιδιώκει νέα θητεία ως δήμαρχος.

«Είμαι ο καλός Χίτλερ», λέει ο Αλμπα στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο RPP.

Τονίζοντας ότι απορρίπτει κάθε τι που αντιπροσώπευε ο ναζιστής δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ, ο Αλμπα δηλώνει ότι θέλει να ηγηθεί δίκαιης και διαφανούς κυβέρνησης στη Γιουνγκάρ, μικρή αγροτική πόλη στις κεντρικές Ανδεις του Περού.

Ξένα και μικρά ονόματα για τα παιδιά τους

Αλλά η φετινή εκστρατεία του δέχθηκε επίθεση από τον Λένιν Βλαντιμίρ Ροντρίγκες Βαλβέρδε, κάτοικο της γειτονικής περιοχής που προσπάθησε να εμποδίσει την εγγραφή του Αλμπα ως υποψηφίου.

Οι εκλογικές αρχές απέρριψαν την περασμένη εβδομάδα το αίτημα του Λένιν, επιτρέποντας στον Χίτλερ να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Στο Περού και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι γονείς συχνά επιλέγουν ξένα και μικρά ονόματα για τα παιδιά τους που ακούγονται εξωτικά, παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που προκαλούν στο εξωτερικό.

Πέρσι, το όνομα Οσάμα Βινλάντεν εμφανίστηκε στη σύνθεση της εθνικής νέων ποδοσφαίρου του Περού.

Ο Αλμπα δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ όταν τον βάπτισε. Αφού διάβασε Ιστορία, ο Αλμπα, όπως είπε, σκέφτηκε να αλλάξει το όνομά του, αλλά στο τέλος το αποδέχτηκε.