Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα στην Υεμένη που αποδίδεται στον συνασπισμό δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε τη Δευτέρα ένας τοπικός αξιωματούχος και μετέδωσε ένα τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Χούτι.

Το αεροπορικό πλήγμα έγινε την Κυριακή στην περιοχή Χοράν της επαρχίας Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, διευκρίνισε ο υπεύθυνος αυτός και το δίκτυο Al-Massirah, προσθέτοντας ότι τα θύματα είναι ένας άνδρας, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Saba, επίσης των ανταρτών Χούτι, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 10. Ο τοπικός υπεύθυνος διευκρίνισε ότι η επιδρομή των πολεμικών αεροσκαφών του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία έγινε σίγουρα έπειτα από "εσφαλμένες πληροφορίες".

Ο πόλεμος στην Υεμένη γίνεται ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της, και τους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν πολλά εδάφη στη χώρα, μεταξύ των οποίων την πρωτεύουσα Σαναά.

Η σύγκρουση αυτή έχει προκαλέσει τον θάνατο 10.000 ανθρώπων, τον τραυματισμό περισσότερων από 56.000 και την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από