Μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2018, θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής για το νέο πρόγραμμα υποτροφιών της COSMOTE, το οποίο απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την COSMOTE, μέσα από το πρόγραμμα, θα δοθούν 36 υποτροφίες συνολικού ύψους 545.000 €. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα και γίνεται αποκλειστικά μέσω του www.cosmote-scholarships.gr.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 35 υποτροφίες ύψους 15.000 € η καθεμία, για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 20.000 € για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον, οι υπότροφοι λαμβάνουν laptop και ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Ίντερνετ και COSMOTE TV.

«Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας. Έχοντας πίστη στα όνειρά τους, πάθος και θετική στάση ζωής, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να γίνουν φορείς αλλαγής και προόδου», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και πρόσθεσε: «Η COSMOTE εδώ και 17 χρόνια, στέκεται δίπλα σε αυτά τα παιδιά και στηρίζει τις προσπάθειές τους στο πανεπιστήμιο. Είμαστε περήφανοι για τους πάνω από 600 υποτρόφους μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπουμε τους νέους ανθρώπους να προοδεύουν, να γίνονται υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες».

Το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE «ανήκει στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου ΟΤΕ, που στόχο έχουν να συμβάλλουν σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους». Από την έναρξη του προγράμματος, το 2002, μέχρι και σήμερα, έχουν δοθεί συνολικά σε φοιτητές 622 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα, περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα των υποτροφιών (www.cosmote-scholarships.gr).