Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές, καθώς -όπως δηλώνει- έχει αρκετά και σημαντικά στοιχεία που αφορούν έλληνες υπηκόους, δηλώνει ο Αλεξάντερ Βίνικ ή αλλιώς «Mr Bitcoin», ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BTC-e.

«Μπορώ να δώσω κάποια ονόματα» αναφέρει ο ίδιος στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», την ώρα που ΗΠΑ, Γαλλία αλλά και Ρωσία έχουν ζητήσει την έκδοσή του, με τον ίδιο πάντως να έχει εκφράσει την επιθυμία να δικαστεί στη χώρα καταγωγής του.

Παράλληλα, ο «Mr Bitcoin» στέλνει μήνυμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ελπίζοντας πως θα αποφασίσει για την έκδοσή του στη Ρωσία. «Ευελπιστώ ότι λόγω των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης θα συνεκτιμήσει το γεγονός ότι είμαι ρώσος υπήκοος και θα ακολουθήσει την πάγια αρχή να στέλνουν τους εκζητούμενους στην ίδια τους τη χώρα».

Μιλώντας για τα στοιχεία που ισχυρίζεται πως αφορούν έλληνες υπηκόους, ο ίδιος αναφέρει πως «αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στον hard drive μου που έχει κατασχεθεί. Στον υπολογιστή μου, στο κινητό μου τηλέφωνο και στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες και βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών ανακριτικών Αρχών».

Την έκδοση του «Mr Bitcoin» έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρωσία, ωστόσο τον τελικό λόγο έχει, σύμφωνα με την νομοθεσία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι και, στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης του, σε ποια χώρα.