Στο πλαίσιο των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων που πραγματοποιεί στην Απω Ανατολή, ο ρωσικός στρατός εκπαιδεύτηκε την Τετάρτη να απωθεί επίθεση από αέρος χρησιμοποιώντας κυρίως τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματά του αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Στα γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης της Τελέμπα, σε απόσταση 130 χλμ. βόρεια της Τσίτα στην ανατολική Σιβηρία, συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300 και συστήματα Pantsir S-1, που είναι όλα ανεπτυγμένα στη Συρία.

«Τα στρατεύματα εκπλήρωσαν την αποστολή τους με πλήρη αποτελεσματικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σεργκέι Κουρίσκιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού στρατού.

Η άσκηση αυτή ήταν η εξομοίωση μιας «μαζικής επίθεσης με πυραύλους» προερχόμενη από έναν «μη προσδιορισμένο εχθρό», πρόσθεσε ένας άλλος στρατιωτικός υπεύθυνος, ο Σεργκέι Τιχόνοφ.

Σχεδόν 300.000 άνδρες απ’ όλες τις συνιστώσες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν από την Τρίτη στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της ιστορίας τους, οι οποίες καταγγέλθηκαν από το ΝΑΤΟ ως η πρόβα μιας «σύγκρουσης μεγάλης έκτασης».

Αυτή η μαζική ανάπτυξη, στην οποία συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας και της Μογγολίας και η οποία φέρει την ονομασία «Vostok-2018» (Ανατολή-2018), θα συνεχισθεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στην ανατολική Σιβηρία και στη ρωσική Άπω Ανατολή.