Νέα υφυπουργός και νέα στην πολιτική η Κατερίνα Νοτοπούλου πήγε σήμερα κοντά στα παιδιά για τον καθιερωμένο αγιασμό. Βρέθηκε στο 17ο Γενικό Λύκειο στην Θεσσαλονίκη, απόφοιτη η ίδια του 17ου ΓΕΛ, και ευχήθηκε στους μαθητές, η τρέχουσα χρονιά να είναι πολύ παραγωγική, τους κάλεσε να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν – διότι όπως είπε – «είναι η γενιά που κρατάει το μέλλον στα δικά της χέρια».

«Αυτό το σχολείο κρύβει πολλές αναμνήσεις για όλους εμάς, έχει καθηγητές που είμαι βέβαιη ότι θα τους «μπολιάσουν» με αγάπη για τη γνώση, το «σχοινί» που μας βγάζει από το «πηγάδι», αλλά και με αξίες, με αγάπη για τους συμμαθητές τους, τους γονείς τους, την εκπαιδευτικής κοινότητα και, είμαι βέβαιη, πως αυτή η γειτονιά θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ζωή και ακόμα λαμπρότερο μέλλον» τόνισε.

Σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την ίδια να καλωσορίζω τους μαθητές στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα της σημερινής μέρας – πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου- είναι το σχολείο να δώσει στους μαθητές όλα τα εφόδια, τη γνώση και κυρίως τις αξίες και την αγάπη για την Δημοκρατία και την ίδια τη ζωή ώστε να πορευθούν.