Ο Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας και η έναρξη τροφοδότησης του με φυσικό αέριο προγραμματίζεται για το 2020, όπως αναφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

«Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από την Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΕ), ολοένα και περισσότερες περιοχές του εγκεκριμένου προγράμματος ανάπτυξης 2018-2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προετοιμάζονται για τη διαδικασία τροφοδότησης τους με φυσικό αέριο», αναφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Μουζακίου και πρόεδρου της ΠΕΔ, Γ. Κωτσού, του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λ. Μπακούρα και της διευθύντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας, κας Καλογήρου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πύλης Τρικάλων, Κ. Μαράβας, μιας περιοχής που – σύμφωνα με την εταιρία – μετά από αίτημα του δημάρχου προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα εξεταστεί για την ένταξη της στο επόμενο πρόγραμμα ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι όλη η περιοχή έχει υψηλές ενεργειακές ανάγκες λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτή.