Ο Ίσκο στηρίζει την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων που επέβαλε ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, στην διάρκεια των γευμάτων, ενώ «αγκαλιάζει» τις ποδοσφαιρικές ιδέες του νέου τεχνικού της «φούρια ρόχα» και τις ασκήσεις του για το «χτίσιμο» της ομάδας.

«Είναι πάντα καλό να έχεις λίγη πειθαρχία. Το να μην έχουμε τηλέφωνα στα γεύματα είναι μια καλή ιδέα για μένα, αυτές τις ημέρες επικεντρώνουμε συχνά περισσότερο την προσοχή μας σε συσκευές από το να μιλάμε με τους συμπαίκτες μας» δήλωσε ο διεθνής μέσος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η εθνική Ισπανίας δίνει τον πρώτο αγώνα της υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λουίς Ενρίκε το Σάββατο (8/9) με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της για το Nations League της UEFA, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί την Κροατία (11/9) στο Έλτσε.

Οι Ισπανοί προέρχονται από τον αποκλεισμό-σοκ στα πέναλτι από τη Ρωσία στη φάση των «16» του Μουντιάλ, στο οποίο ο Φερνάντο Ιέρο κάθισε στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας, μετά την απομάκρυνση του Γιουλέν Λοπετέγκι από την τεχνική ηγεσία, μια ημέρα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, ο Ίσκο επικροτεί τις προπονητικές μεθόδους του Λουίς Ενρίκε, καθώς και τις… περίεργες ιδέες του εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς πήγε την Τετάρτη τους παίκτες σε ένα «δωμάτιο διαφυγής», όπου οι συμμετέχοντας πρέπει να βγουν από ένα κλειδωμένο δωμάτιο λύνοντας γρίφους. «Το «escape room» ήταν πολύ καλό, μπορέσαμε να αποσυνδεθούμε λίγο και να γελάσουμε πολύ. Έπρεπε να βρούμε στοιχεία και να λύσουμε γρίφους» συνέχισε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, για να καταλήξει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι μαζί του και είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε τα σημαντικά πράγματα που είναι τα παιχνίδια, ώστε να μπορούμε να μάθουμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε».