Την ανεπάρκεια των δημοσίων δομών καταδεικνύουν δύο χαρακτηριστικά περιστατικά με τραγική κατάληξη.

Ένας 77χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του καθώς περίμενε στην ουρά της ΔΕΗ στη Λάρισα, ενώ μια 74χρονη βρετανίδα τουρίστρια στην Κάλυμνο επίσης κατάληξε καθώς δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια του ΕΚΑΒ να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο του νησιού.

Ζωή στην αναμονή

Τριτοκοσμική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά καταστήματα της ΔΕΗ, με ουρές πελατών να σχηματίζονται σε καθημερινή βάση. Οι πολίτες περιμένουν έξω από τα υποκαταστήματα από τις 6.30 το πρωί για να πάρουν το πολύτιμο «χαρτάκι» προτεραιότητας. Στην ουρά είχε στηθεί, λοιπόν, και ένας 77χρονος στη Λάρισα, ο οποίος προχθές το πρωί στριμώχτηκε ανάμεσα στην τζαμαρία του καταστήματος της ΔΕΗ και το συνωστισμένο πλήθος. Αισθάνθηκε δυσφορία και υπέστη ανακοπή. Αν και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, όταν πια έφτασε το ασθενοφόρο ήταν πια αργά.

Ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Βασίλης Μητροδήμος σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό σημείωσε ότι «δυστυχώς αυτές είναι οι πρακτικές των Μνημονίων που προκαλούν τρομερό άγχος και πίεση στους συνανθρώπους μας».

Κάλυμνος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Τραγική ήταν η κατάληξη και περιστατικού με74χρονο τουρίστα στην Κάλυμνοπου πέθανε καθώς έφτασε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο του νησιού σε καρότσα αγροτικού τύπου 4Χ4 ΙΧ, αφού η δομή του ΕΚΑΒ δεν διαθέτει νυχτερινή βάρδια μετά τις 17 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η σύμβαση δύο διασώστων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα».