Με δύο παγκόσμιες πρωτιές και τρία συνολικά βραβεία, η Ελλάδα θριάμβευσε στην τελετή απονομής του θεσμού των ταξιδιωτικών διακρίσεων Condé Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας έλαβε:

Tην 1η θέση στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά παγκοσμίως» (Best islands /Favourite islands). Tην 1η θέση και το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς «The World’s Top 100». Παράλληλα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του αναγνωστικού κοινού απ’ όλες τις κατηγορίες για τα Ελληνικά Νησιά, με το ποσοστό να φθάνει το 95,63 %, γεγονός που προκάλεσε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των προσκεκλημένων στην εκδήλωση.

Την 2η θέση ως η καλύτερη/πιο αγαπημένη χώρα παγκοσμίως (κατηγορία Best countries / Favourite countries). Η απονομή στην Ελλάδα τριών εκ των σημαντικότερων βραβείων του θεσμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής επικοινωνίας στο εξωτερικό, που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Τουρισμού και υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ, ως ο εθνικός φορέας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή.

Τα τρία βραβεία παρέλαβε η προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου.