Με ένα βιντεάκι από την άφιξη στο αεροδρόμιο και με τον τίτλο στα ελληνικά «Καλώς ήρθατε» καλωσορίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ τον Αρχηγό των Ενόπλων των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Οι ελληνοαμερικανικές βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο – την ώρα που οι αμερικανοτουρκικές βρίσκονται στο ναδίρ – και αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρουσία του Στρατηγού Ντάνφορντ στην Ελλάδα λίγες μέρες μάλιστα πριν από την έναρξη της 83ης ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. Όπως τονίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ, ο αμερικανός Αρχηγός έρχεται στην Αθήνα για να συζητήσει τρόπους προκειμένου να« διευρύνουμε τη συνεργασία για την ασφάλεια με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα»).

Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ θα συναντηθεί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και προεξοφλείται πως θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η σημασία της βάσης της Σούδας και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου.

Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Joe Dunford just arrived in Greece 🇬🇷 to meet with his counterpart in the Hellenic Armed Forces to discuss ways to deepen our security cooperation within the NATO alliance.Stay tuned for more trip coverage of #GenDunfordTravels on our Facebook, Twitter and Instagram.U.S. Department of Defense (DoD) U.S. European Command (EUCOM)U.S. EMBASSY ATHENSΥπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύτηκε από The Joint Staff στις Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018